Kyokushin Karate is een full-contact karatestijl die in de jaren 50 is ontwikkeld door Masutatsu Oyama. De naam “Kyokushin” is een combinatie van de Japanse woorden voor “ultieme waarheid” en karate staat voor “lege hand”, en weerspiegelt de nadruk van de stijl op fysieke en mentale weerbaarheid, evenals een filosofie van zelfverbetering.

In Kyokushin Karate gebruiken beoefenaars een breed scala aan slagen, trappen, blokken en worpen, en doen ze vaak aan full-contact sparring om hun techniek en conditie te ontwikkelen. Kyokushin Karate omvat ook een sterke focus op kata, of geformaliseerde reeksen van bewegingen, evenals fysieke en mentale conditioneringsoefeningen.

Een van de onderscheidende kenmerken van Kyokushin Karate is het gebruik van harde, full-contact sparring, die fysieke kracht en uithoudingsvermogen benadrukt. Kyokushin Karate-beoefenaars staan bekend om hun vermogen om krachtige slagen op te vangen en toe te dienen, en de stijl heeft veel succesvolle vechters voortgebracht in full-contact-competities over de hele wereld. Kyokushin Karate wordt echter ook beoefend als een traditionele krijgskunst, met een sterke nadruk op discipline, respect en zelfverbetering.