Nederlandse Karate Associatie en International Federation of Karate

Kazoku Dojo is aangesloten bij de N.K.A, de Nederlandse Karate Associatie. Deze Kyokushin bond is de oudste in Nederland en al in 1962 opgericht. De opzet van de Nederlandse Karate Associatie is het bieden van een omgeving waarin de hedendaagse beoefenaar van het Kyokushin karate zichzelf kan ontplooien en ontwikkelen met als doel het stimuleren en aanmoedigen van het hedendaagse kyokushin karate. Kyokushin karate is één van de grootste “full contact”  karate stijlen ter wereld en kent veel (afgesplitste) stijlen die hierop gebaseerd zijn.

De N.K.A. is daarentegen weer aangesloten bij de I.F.K. onder leiding van Hanshi Steve Arneill. Deze man is één van de leerlingen geweest van Sosai Mas Oyama en ontwikkelde een systeem om alle technieken in het Kyokushin karate op een praktische manier aan te leren. De I.F.K is in 1992 opgericht en het systeem van deze bond moet er voor zorg dragen dat de kwaliteit van de leraren en de examen kandidaten hoog is en blijft.

Door de aansluiting bij de N.K.A. / I.F.K. openen meerdere deuren zich voor Kazoku Dojo. Denk hierbij aan toernooien, een zomerkamp, centrale trainingen en de kennis van andere docenten.