Senpai Michel Hol

Mijn naam is Michel Hol, 48 jaar

En ik ben begonnen in 19noa (’83) in een kleine dojo bij Sensei Peter Meerburg, dit was Delta Sportcentrum Spijkenisse. Met tussen pauzes heb ik daar getraind tot december 2014 en vele dingen gedaan en vele Sensei’s ( Sensi Frank van der Elzen, Sensei Cor Cor van de Loosdrecht, toen Sempai Doron Levy, Sensai Cor v Bodegom) ontmoet en mee mogen trainen / werken.

Begonnen als leerling, jeugd wedstrijden kumite, begeleider van jeugd bij wedstrijden (kumite / kata), dojo assistent geworden, scheidsrechter Kumite, scheidsrechter Kata, Instructeur, allround Instructeur, cursussen zelfverdediging en Kobutan instructeur.

Tijdens de jaren als lid van Delta Sportcentrum Spijkenisse ook actief geweest bij:

 

  • Hontai, de voormalige dojo van Shihan Henny Ruberg, als dojo assistent bij jeugd en volwassenen
  • IFK Karate Hoogvliet (nu Kyokushin Karate Hoogvliet) van Shihan Ron Noordman, als dojo assistent bij jeugd en volwassenen
  • Lawsson Gym van Sensei Lloyd Lawson, als dojo assistent bij jeugd en volwassenen
  • KVC Peek van Shihan Peet Peek, als begeleider van de jeugdkampenIn al die jaren deel genomen aan zomerkampen, trainings weekenden, seminars binnen het karate en zeker ook er buiten van andere Budo Sporten. Trainingsdagen georganiseerd, jeugdkampen, zwembad trainingen, als referee bij de verschillende wedstrijden kumite en kata, dit laatste bij verschillende bonden.

December 2013 lid geworden bij Kazoku Dojo en in 2014 gestopt bij Delta Sportcentrum en 100% lid van Kazoku geworden en sindsdien weer lekker bezig trug op het juiste pad en de liefde voor de sport weer gevonden. Heb vanaf 2014 t/m zomer 2019 de kader trainingen gedaan met name om in eerste instantie de overgang naar de IFK te begeleiden qua kata’s, syllabus, renraku’s en andere specifieke IFK vormen. Later zijn deze trainingen meer gefocussed op de begeleiding van 2e kyu en hoger naar de NKA-IFK zomerkamp examens toe. Met het hele Kazoku team worden de lessen gedraaid en waar nodig spring ik in en draag ik mijn steentje bij in en rondom de Dojo.

Osu