Senpai Jimmy Scheffers

Mijn naam is Jimmy Scheffers en heb de titel Senpai in het Kyokushin Karate. Niet te verwarren met Sensei! Senpai ben je vanaf de 1e dan graad t/m de 2e dan graad. Vanaf de 3e dan graad mag de titel Sensei gedragen worden.

Sinds 1998 ben ik al bezig met het Kyokushin Karate. Destijds was er buiten het karate ook het voetbal bij SC Feyenoord. Hier heb ik uiteindelijk meer dan 16 jaar gevoetbald. Zoals iedereen weet moet je op een gegeven moment de keuze maken. Als je verder wilt komen in het Kyokushin, moet je tijd investeren in jezelf en in je trainingen.

Op 17 jarige leeftijd ben ik begonnen met het vechten van toernooien. Ik heb op verschillende (inter)nationale wedstrijden gevochten en ook een aantal gewonnen. Tevens heb ik ook deelgenomen aan een aantal match-making partijen.
In 2010 kreeg ik echter te maken met een enorme blessure en tegenslag in mijn karate carrière. In mijn rechter pols scheurde ik 4 banden af en een zware ingreep was noodzakelijk. Na een 4 uur durende operatie waarbij de pols opnieuw werd opgebouwd kon ik beginnen met de revalidatie. Ondanks de beperkingen die de operatie met zich mee bracht, weigerde ik het karate op te geven. Ik ging door en met succes, want in juli 2012 behaalde ik bij de Shinkyokushin mijn 1 kyu na een zwaar examen. Het behalen van dit examen na zo’n zware ingreep  gaf mij een enorme boost. Never ever give up!

Ik houd mij veel bezig met verschillende trainingsvormen, iets wat ik graag laat terug komen tijdens de lessen in de Dojo. Daarnaast verdiep ik mij veel in kracht training en blijf ik op de hoogte van de laatste nieuwtjes op dit gebied. Het menselijk lichaam kan zich op vele manieren aanpassen, dit lukt alleen met de juiste instelling en mindset. Jouw lichaam kan zich aanpassen, dat moet je alleen van jezelf eisen!

Osu