Masutatsu Oyama en het Kyokushin karate

Op 23-jarige leeftijd ontmoette Masutatsu Oyama de schrijver van het boek “Musashi” Eiji Yoshikawa. Gefascineerd door het boek en de auteur begon Masutatsu Oyama te begrijpen wat de “Bushido” code inhield. De code waaraan de samurai zich hielden. Oyama vertrok naar de berg Minobu om zichzelf verder te ontwikkelen. Deze berg koos hij bewust uit als trainingslocatie aangezien Minamoto Musashi hier zijn zwaardkunsten heeft ontwikkeld. Na 14 maanden moest hij gedwongen de berg verlaten. Een paar maanden later deed Oyama mee aan de aller eerste martial arts toernooien na de tweede wereldoorlog en deze won hij ook. Ondanks zijn overwinning vond hij nog steeds dat hij zijn 3-jaar durende berg training moest afmaken. Ditmaal verkoos Oyama de berg Kiyozumi om zijn spirituele omgeving.

Sosei Masutatsu Oyama (1923 - 1994)

De trainingen die Oyama op deze berg deed waren bijzonder zwaar. 12 uur per dag trainde hij zijn lichaam en perfectioneerde hij zijn style. Rivierstenen brak hij met zijn handen, technieken oefende hij onder een koude waterval, bomen gebruikte hij als trap/stoot kussen en snel groeiende planten werden gebruikt om over heen te springen. Daarnaast besteedde hij iedere dag tijd om te leren over klassieke vechtkunsten, zen en filosofie.

18 maanden later kwam Oyama voldaan en zelfverzekerd de berg af. Na zijn tour door verschillende landen en zijn vele demonstraties richtte hij in 1953 zijn eerste dojo op. Vooral de full-contact gevechten waren bijzonder spectaculair om te zien. Naarmate de jaren verstreken  verplaatste Oyama zijn dojo om uiteindelijk in de huidige Honbu Dojo terecht te komen. De groeiende populariteit en het oprichten van een wereld bond zorgde voor een explosieve groei van het Kyokushin karate. Met miljoenen beoefenaars wereldwijd is dit een van de grootste martial arts ter wereld.

Het Kyokushin karate van Sosai Mas Oyama staat bekend als één van de hardste martial arts. Kyokushin betekend letterlijk; het uiterste, waarheid en samenwerken. Daarnaast zijn respect en discipline bijzonder belangrijke pijlers. Deze pijlers neem je mee in het dagelijks leven zodat het Kyokushin ook een onderdeel wordt van jouw leven!